mFórum
Zahranicni platebni styk
Zahranicni platebni styk
06-03-08 10:54, ---.chello.sk
Mam problem: Jsem Ceska, zijici a pracujici na Slovensku. Mam ucet v obou republikach. V Cechach mam dost trvalych prikazu (stavebni sporeni, duchodove sporeni, zivotni pojisteni atd..) V soucasnosti to vypada takto: Vyplatu dostanu na slovensky ucet, vyberu adekvatni castku, tu co nejvyhodneji zamenim na cesko koruny a ty si jedu jednou mesicne osobne ulozit do Cech na cesky ucet. Dle mych zkusenosti, zahranicni prevody by mne vysly mnohem draz a takto alespon vidim rodinu v Cechach.. Osobne si myslim, ze vzhledem ke vztahu a minulosti nasich dvou zemi neni muj pripad ojedineli.. Mam dost kamaradu slovaku v cechach nebo naopak. Nabizi mBanka nejake reseni?
![]()
NN

Re: Zahranicni platebni styk
06-03-08 13:12, ---.orange.sk
neponuka, medzinarodne prevody nefunguju, ak chces previest peniaze na zahranicny ucet pouzi Paypal, nad 3500Sk je prijatie penazi na slovensky ucet z Paypal zdarma (do 3500Sk za 35Sk), obdobne to bude asi aj v Cesku, takze lacne riesenie je mat cesky a slovensky ucet, ku kazdemu si zriadit Paypal konto, nasledne dobit kartou Paypal konto o sumu ktoru chces previest, tu skrz Paypal previest na druhy Paypal ucet a z druheho Paypal uctu si to previest na bankovy ucet
06-03-08 13:14, ---.dsl.nextra.sk
Dobry den pani Velclova - chcem sa Vas len spytat: oba ucty, cz i sk mate u mBank? Ak ano, ako sa Vam to podarilo? Mojej manzelke, tiez ceske, zamietla mBank.cz ziadost, pretoze ma uz ucet u mBank.sk
Dakujem.
06-03-08 13:37, ---.adsl.alicedsl.de
Hi NN
v akych kurzoch to prepocitava paypal ???
Da sa to pouzit aj na prevody SKK----Euro pripadne SKK----$ ???
06-03-08 14:36, ---.fei.tuke.sk
ja platim do CR cez paypay.sk inet banka na prevody penazi
posles tam ucet, cca jeden dva dni, potom sa da poslat na neovereny ucet v CR - cudzi za 20sk, ak bude overeny ze patri tebe mas to za 10sk
vcelku lacny prevod nie? 
![]()
manfred1

06-03-08 15:18, 192.128.3.---
hmm povedzme ze posles 10 000SK na cesky ucet cez paypal ucty.
a povedzme ze v den transakcie je kurz 1/1,30 znamena to ze na ceskom ucte budes mat
7692,30 Czk? ze paypal si nenecha ani halier?
06-03-08 15:21, ---.de.ibm.com
malo by to tak byt. zatial som to skusal s GBP a fungovalo to.......
![]()
manfred1

06-03-08 15:39, 192.128.3.---
pocuj vilcek mas nejaky nepouzivany mail kde by som ti poslal moje ICQ cislo potrebujem sa nieco opytat ohladne paypalu.
![]()
NN

07-03-08 11:13, ---.orange.sk
kazda banka ma iny kurz, ludia su blbi a pozeraju vacsinou stred ci ten co je pre nich vyhodnejsi, treba vzdy sledovat ten co je najnevyhodnejsi, ten je na 95% spravny, tak asi tolko k iluziam ze sa dostanes k nejakej presnej sume na zaklade kurzu
a vseobecne k paypal - paypal ma pomerne zle kurzy, v nich su zahrnute tie bezplatne prevody (nad 3500), aky je konkretny kurz zistis len priamo prevodom, nic ti nebrani previest 10Sk a vidis aky je kurz (spoplatneny je az nasledny vyber na kartu ci na ucet z paypal uctu, takze ak sa ti kurz paci mozes previest zvysnych 9990, ak sa ti nepaci, mozes tych 10Sk previest spat na predosly ucet a nemusis platit ziadny poplatok, stratis nanajvys korunove ciastky za rozdiely v kurzoch SKK/CZK pri tych 10 korunach)
07-03-08 11:16, ---.de.ibm.com
10 Sk sa na payapl previest neda......resp vyplatit na ucet je tam minimalna suma ktoru mozes vyplatit.....
NN Napísal(a):
> kazda banka ma iny kurz, ludia su blbi a pozeraju vacsinou
> stred ci ten co je pre nich vyhodnejsi, treba vzdy sledovat ten
> co je najnevyhodnejsi, ten je na 95% spravny, tak asi tolko k
> iluziam ze sa dostanes k nejakej presnej sume na zaklade kurzu
>
> a vseobecne k paypal - paypal ma pomerne zle kurzy, v nich su
> zahrnute tie bezplatne prevody (nad 3500), aky je konkretny
> kurz zistis len priamo prevodom, nic ti nebrani previest 10Sk a
> vidis aky je kurz (spoplatneny je az nasledny vyber na kartu ci
> na ucet z paypal uctu, takze ak sa ti kurz paci mozes previest
> zvysnych 9990, ak sa ti nepaci, mozes tych 10Sk previest spat
> na predosly ucet a nemusis platit ziadny poplatok, stratis
> nanajvys korunove ciastky za rozdiely v kurzoch SKK/CZK pri
> tych 10 korunach)
07-03-08 11:18, ---.de.ibm.com
posli tvoje ICQ cislo.......
manfred1 Napísal(a):
> pocuj vilcek mas nejaky nepouzivany mail kde by som ti poslal
> moje ICQ cislo potrebujem sa nieco opytat ohladne paypalu.
![]()
NN

07-03-08 11:20, ---.orange.sk
este na zjednodusenie schema poplatkov:
SK ucet-----bezplatny prevod na----Paypal ucet k SK uctu------bezplatne obojsmerne----Paypal ucet k CZ uctu-----35sk do 3500 a zadarmo nad 3500 prevod na alebo 2EUR na kartu k--------CZ ucet
ak to chcete opacnym smerom tak si prehodte SK a CZ
pouzite su SK ceny, kolko stoji v cesku prevod z paypal na CZ ucet neviem ale prevod na kartu bude asi tiez za 2EUR
![]()
NN

07-03-08 11:27, ---.orange.sk
10sk bol priklad, nic to nemeni na veci ked to bude 100 ci 1000, pride o peniaze len na zmene kurzu a nie na poplatku za vyber, ak tie peniaze pouzije trebars neskor na zaplatenie
07-03-08 16:25, ---.de.ibm.com
manfred cakam..........
manfred1 Napísal(a):
> pocuj vilcek mas nejaky nepouzivany mail kde by som ti poslal
> moje ICQ cislo potrebujem sa nieco opytat ohladne paypalu.
07-03-08 19:04, 10.30.15.---
Pozdravujem Vás Eva,
môžem Vás ubezpečiť, že aktívne pracujeme na tom, aby sme v tomto roku mohli priniesť našim klientom službu, ktorá by vyriešila otázky s prevodmi do Čiech ako aj do krajín, kde mBank[mBank] má a bude mať svoje zastúpenie.
... a čo by ste povedala na to, že by tie prevody boli z a d a r m o ?
Každopádne to bude súčasťou štandardných našich služieb.
Prajem pekný deň,
Marek Duban
07-03-08 20:42, ---.91-127-248.t-com.sk
Marek Duban,
chvlabohu 
Aspoň nejaká dobrá správa na dnešný deň.
![]()
NN

10-03-08 09:56, ---.orange.sk
prevody zadarmo medzi ceskom a slovenskom bude poskytovat od jari bezplatna FIO posobiaca v oboch bankach, aj to je rada pre povodnu tazatelku, vo FIO bude mat rovnake cislo uctu pre obe krajiny ktore sa bude lisit len koncovym identifikatorom banky
12-03-08 14:27, ---.dsl.nextra.sk
http://www.fio-zalozna.cz/ucty.itml
Klientom spolocnosti sa moze stat aj cudzi statny prislusnik. K samotnemu podpisu zmluvy je nutny iba platny obciansky preukaz alebo pas.
Zmluvu je mozne podpisat na pobockach v Ceskej republike, no pre slovenskych zaujemcov je moznost podpisu zmluv na pobockach holdingu Fio v Bratislave (Kollarovo nam. 15) a Kosiciach (Pribinova 2). V pripade, ze mate zaujem o podpis dokumentov na niektorej z uvedenych pobociek, informujte ma prosim telefonicky alebo odpovedou na tento e-mail. V spolupracii s Fio, druzstevni zalozna Vam pripravime zmluvy a vy ich budete moct podpisat bez nutnosti vycestovania do Ceskej republiky.
K podpisu zmluvy su nutne nasledujuce udaje::
- meno a priezvisko
- adresa trvaleho bydliska
- korespondencna adresa
- rodne cislo
- telefonicky kontakt
- cislo OP/PAS
- platnost OP/PAS
Korespondency podpis zmluvy je tiez mozny, zmluvy sa v tomto pripade overuju notarom.
Fio o.c.p., a.s.
Kollarovo nam.15
811 06 Bratislava
Slovenska republika
tel: +421 2 5292 2323
fax: +421 2 5293 2449
www.fio.sk
Chcem sa stať klientom 
Anketa
Počas dovolenky v zahraničí
Výsledky ankety
Koľko krát za mesiac vyberáte hotovosť z bankomatu?
vôbec
623
1-krát
606
2-krát
1082
3-krát
1313
4-krát
425
5-krát
385