mFórum

Iban a Swift

Ave :: 02-09-08 16:14 :: mTransfer - internetove platby

Naspäť Vetvenie

Ave

Iban a Swift

02-09-08 16:14, ---.chello.sk

1

Hello, cez internet musim posalt fakturu aby som bol vyplateny a ziada to tam odomna Iban (co by malo byt podla vsetkeho medzinarodne cislo uctu) a SWIFT co vobec netusim co je...

Viete mi niekto poradit kde tieto dva udaje mozem zistit?

Re: Iban a Swift

02-09-08 16:17, 10.30.15.---

2

nezistis mBank zatial cezhranicne prevody nepodporuje

Ave

02-09-08 16:27, ---.chello.sk

3

A sakra...

02-09-08 16:28, ---.chello.sk

4

Cezhranicne prevody sice nezvladate, ale SWIFT sa da vygenerovat na stranke NBS.

Ave

02-09-08 16:30, ---.chello.sk

5

Ok cize som v .... a neviete nahodou ako to vyzera? Ci budu tie zahranicne prevody a cca kedy by mali byť?

02-09-08 17:08, 10.30.15.---

6

prijem zo zahranicia by mal prist od noveho roka

Ave

02-09-08 20:12, ---.chello.sk

7

dakujem za info

02-09-08 22:45, ---.antik.sk

8

Matus

Preco len prijem? Kedy sa bude dat aj posielat do zahranicia? Preco sa to neurobi naraz? V mBank si pripadam ako pri maratone, nie a nie sa dockat ciela, vzdy sa nieco oddaluje, nieco chyba...

04-09-08 12:21, 10.30.15.---

9

samozrejme , ze pracujeme na oboch. pisal tom ze prijem od noveho roka proste musi byt

29-12-08 17:03, 217.12.49.---

10

Ja mam ten isty problem ako ty a tiez neviem zistit ten Iban a taktiez BIC cislo, resp.nevies kde by som prisiel k tymto cislam?

29-12-08 17:07, ---.net.upc.cz

11

jenik Napísal(a):

> Ja mam ten isty problem ako ty a tiez neviem zistit ten Iban a
> taktiez BIC cislo, resp.nevies kde by som prisiel k tymto
> cislam?

Koukni <www.nbs.sk>

MB

29-12-08 20:09, ---.78-99-54.t-com.sk

12

Prípadne info priamo od mBank: http://www.mbank.sk/pdf-web/ine/identifikacne-kody.pdf

05-01-09 13:09, 77.94.85.---

13

Ten BIC(SWIFT) kod si zistis na tych odkazoch uvedenych nizsie,ale ale bez IBAN kodu by som ti neodporucal realizovat platbu zo zahranicia,lebo nie je zaruka,ze ta platba dorazi na tvoj ucet.Teda si musis pockat na IBAN od mBank.... Je to na zaplakanie,ze v pocitacovej dobe to este nemaju hotove a neospravedlnujuce,ze spustili(otvorili) mBank bez tohto v dnesnej dobe prepotrebneho udaju a zabranuju tak medzinarodnym bankovym prevodom a ak ma pamat neklame,tak porusuju aj zakon Slovenskej republiky o bankovych uctoch,kde sa hovori,ze kazdy ucet musi mat aj IBAN kod-cize medzinarodne oznacenie uctu....

05-01-09 13:12, 77.94.85.---

14

Od noveho roka... Ale s akym datumom roka,lebo dnes je uz 5 den noveho roku a IBAN nikde????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

05-01-09 13:15, 94.229.32.---

15

JENIK:
Ja mam ten isty problem ako ty a tiez neviem zistit ten Iban a taktiez BIC cislo, resp.nevies kde by som prisiel k tymto cislam?

Tak si ho urči sám. Tuna http://82.119.225.20/sk/platobne-systemy/vseobecne-informacie/iban/vypocet-a-kontrola-iban-pre-slovensku-republiku

05-01-09 13:53, 77.94.85.---

16

Len je tam napisane Upozornenie:Výpočet má len informatívny charakter. Číslo vášho účtu vo formáte IBAN a spôsob jeho použitia v platobnom styku je povinná vám oznámiť banka, ktorá vám vedie účet. Cize ak by nahodou peniaze nedorazili tam,kam chcem,tak mBank mi na to povie,ze oni mi nic neoznamili,ze s tym nic nemaju!!! Ich povinnost je oznamit klientovi IBAN kod!!!!!!!!!

05-01-09 23:36, 77.94.85.---

18

Matus cital si,co sa pise v tom odkaze,ktore si zverejnil?! Okrem ineho je tam uvedene nariadenie Rady Europskej Unie,ze IBAN a BIC kody je banka povinna oznamit klientovi a je aj povinna uvadzat na vypisoch z uctu atd....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Splnili ste to,ze smelo hadzes do eteru ten link??????????!!!!!!!!!!!!!!!!! Alebo si z klientov robis blbcov,ked som v predchadzajucom prispevku napisal,ze to generovanie IBAN cisla je len informativne a ze banka je povinna oznamit IBAN a SWIFT kody svojim klientom???????!!!!!!!!!! Taktiez by ma zaujimalo,preco mi nebol doruceny vypis z uctu za mesiac december,ak som mal ucet otvoreny v decembri?! Nie je to tym,ze ste povinny uviest na vypise z uctu IBAN a SWIFT kod a vy to nie ste schopni urobit?!Uvedomujete si,ze tym porusujete zakon Slovenskej republiky a nariadenia Europskeho parlamentu a Rady Europy???!!!!!!!!!!!

15-01-09 19:50, 77.94.85.---

19

Kedze sa pracovnik banky neunuva oboznamit klientov so skutocnym stavom,tak to pre Vasu informovanost urobim za nich,aby ste boli v obraze a nemuseli sa ohanat za IBAN cislom a SWIFT/BIC kodom,lebo su Vam na nic a zo zahranicia sa cez tieto udaje nedaju poslat peniaze do mBank!!!!!!!!!!!!!!!! Pokusil som sa poslat peniaze do mBank z Talianskej banky,ked po tyzdnovom naliehani bol znami SWIFT/BIC kod a IBAN banky a tam mi vyhodilo hlasku,ze SWIFT/BIC kod mBank nekoresponduje s Europskym systemom SEPA pre bankove cezhranicne prevody!!!!!! Odpoved na tuto situaciu z mBank dosla po asi 3 dnoch mlcania a tuheho rozmyslania,co napisat a napisali,ze do mBank sa take prevody realizovat nedaju a chystaju to spristupnit v 1Q/09 !!!!!!!!!!!!!! Neskutocne,smiesne a este neviem ako to nazvat!!!!!!!! A opat sa tu o tom vobec neunuval informovat zamestnanec banky!!!!!!

ak

16-01-09 20:29, 84.245.64.---

20

mam rovnaku skusenost ako cmilo, platba z Portugalska vratena spat (nepoznam dovod).

16-01-09 22:19, ---.91-127-244.t-com.sk

21

cmilo a ak,
vobec nepisete kedy ste chceli platit. Prijimanie myslim funguje od 5.1.2009, ale tipujem, ze vy ste to chceli este v starom roku.
Cmilo, sam pises, ze si dostal odpoved, ze to pojde az v 1Q/09. Uz su tu na fore take prispevky, ktore potvrdzuju, ze platby z Eurozony prichadzaju. Tie vykricniky boli zbytocne.

cmilo Napísal(a):
> nedaju poslat peniaze do mBank!!!!!!!!!!!!!!!!
> pre bankove cezhranicne prevody!!!!!!
> chystaju to spristupnit v 1Q/09 !!!!!!!!!!!!!!
> neviem ako to nazvat!!!!!!!!
> neunuval informovat zamestnanec banky!!!!!!

17-01-09 07:41, 77.94.85.---

22

memento tie vykricniky nie su vobec zbytocne,lebo platbu som zadaval tento tyzden!Treba si aj precitat,co pisem a co pise banka.Ja som napisal,ze v mBank nefunguje prijimanie medzinarodnych prevodov obycajnym SWIFTOVYM systemom-tj,ze do kolonky prijimatela napises IBAN cislo a SWIFT kod mBank! Banka napisala,ze prijima platby zo zahranicia cez system TARGET,kde IBAN ani netreba! A to je velikansky rozdiel,lebo SWIFTOVY system prevodov umoznuju vsetky normalne banky,len mBank nie,kdezto ten system TARGET neumoznuju vsetky banky! A precitaj si aj odpoved mBank,aby si tu druhy raz nepisal nezmysly!!!!!!!!!! Dobrý deň.

Medzinárodné prevody mBank zatiaľ neumožňuje. So zavedením tejto služby sa počíta v prvom qvartáli 2009.

Od 2.1.2009 je mBank súčasťou systému platobného styku TARGET 2 (Transeurópsky autorizovaný systém hrubého zúčtovania platieb v reálnom čase), ktorý umožňuje vykonávať platby v EUR v rámci Európskej únie v priebehu niekoľkých minút. mBank tento systém zatiaľ spustila iba pre príjem platieb v EUR.

Klienti, ktorí si chcú poslať peniaze zo zahraničia na účet do mBank, môžu tak vykonať prostredníctvom banky, ktorá umožňuje vykonať platby prostredníctvom systému TARGET 2 v mene EUR. Pre odoslanie platby sa vyžaduje BIC kód mBank, ktorý je BREXSKBX a číslo účtu, na ktorý chce platbu previesť. Číslo účtu nemusí byť v tvare IBAN, ale spravidla je bankami vyžadovaný. V prípade potreby si klient môže IBAN zistiť na stránkach www.nbs.sk.

Systém TARGET 2 je odlišný od systému SWIFT, ktorý je bežne používaný pre cezhraničné platby. Rozdiel spočíva najmä v tom, že systém TARGET 2 je možné využiť iba pre platby v EUR v rámci Európskej únie.
Tento mail dosiel 14.1.2009

17-01-09 11:03, 77.94.85.---

23

A mimochodom som sa obratil aj na NBS s otazkou,ako je mozne,ze taka banka ako mBank ma licenciu,ked ignoruje nariadenia Europskeho parlamentu o prijimani a odosielani platieb v ramci EU a Eurozony?!

19-01-09 16:50, ---.orange.sk

24

Dnes je teda už "chvalabohu" 19.01.2009! Vie mi niekto povedať, či už sú vygenerované a určené IBAN čísla a SWIFT kódy? Rád by som si poslal zo zahraničia peniaze na účet v mBank!

Vďaka za odpoveď

19-01-09 17:39, ---.78-98-46.t-com.sk

25

Klikni na tento link: http://www.mbank.sk/forum/read.html?f=1&i=20695&t=20695&sr=ld&pn=1 a potom preštuduj príspevok číslo 17.

19-01-09 17:42, 77.94.85.---

26

Rosch,mal by si ich mat na vypise z uctu za mesiac december.Ak si nemal vtedy este ucet,tak zavolaj na infolinku a mali by tie udaje nadiktovat,resp. napis im mail cez ucet.Ale aj tak ti to bude k nicomu,lebo este mBank neprijima platby zo zahranicia beznym (SWIFTOVYM) systemom,len cez system TARGET 2,ale to sa musis spytat,ci ta tvoja zahranicna banka podporuje takyto system.Ak ano,tak ich mozes poslat,ak nepodporuje,tak mas smolu a treba cakat dalej,alebo zrusit ucet v mBank a zalozit v normalnej banke

19-01-09 19:13, ---.orange.sk

27

cmilo - ďakujem! Moja banka spolupracuje so zahraničím len cez SWIFT. V inej banke na SVK mám účet na ktorý si viem poslať peniaze z vonku, ale chce za to poplatky za bezhotovostnú operáciu... :-(. Bezpoplatkový systém v mBank ma vlastne nalákal na zriadenie si účtu v mBank. Tak uvidíme - hádam im to nebude trvať dlho a konečne to dajú do poriadku tak, aby sa dalo ísť zo zahraničia aj cez SWIFT!

19-01-09 20:14, 77.94.85.---

28

Rosch nemas zaco!Ja som na tom podobne,ze moja zahranicna banka podporuje len SWIFTOVY prevod.Myslim,ze im to bude trvat este dost dlho-spali doteraz napriek tomu,ze vedeli o tejto podmienke po zavedeni eura a spia aj teraz,ked tu nie je ziadna odpoved ani vyjadrenie zamestnanca mBank a sami klienti sa musia navzajom informovat! Oznamil som to aj do NBS,tak som zvedavy na odpoved.Ale vela ocakavat sa asi neda,vsak sme na Slovensku,inak by ta banka mala byt mastne sankciovana,ked porusuje Europske nariadenia...

Naspäť Vetvenie

Chcem sa stať klientom Chcem sa stať klientom

Anketa

Počas dovolenky v zahraničí

Výsledky ankety

Koľko krát za mesiac vyberáte hotovosť z bankomatu?

vôbec

623

1-krát

606

2-krát

1082

3-krát

1313

4-krát

425

5-krát

385